Två veckor i full fart framåt

Jag har tänkt länge på att skriva här på bloggen, men tid har inte funnits. Dagarna har fullkomligt rusat fram.

Vad som händer är att jag skriver på en bok som först var tänkt som ett häfte på 40 sidor i A5 format. Sedan allt eftersom tiden går och jag granskar texten desto fler blir sidorna. Jag har även träffat andra skrivande vänner där jag har lärt mig massor.

Just nu i dagarna till nästa vecka så är tanken tänkt att jag skall bli någorlunda klar med min text. En del av texten är under granskning redan hos en författare. Det skall bli kul att få höra vad personen tycker om det lilla jag har delat med mig. Att få höra konstruktiv kritik får mig att lyckas bättre, se det jag själv inte ser.

Utöver mitt bokskrivande så går jag på kurs. Distans kurs i Skriva och Fotografera. En kurs på 10 veckor där varje vecka fylls med nya uppgifter. Otroligt givande och utvecklande är det!

Utöver detta så händer det ju saker även i vardagslivet så som att sonen har flyttat längre bort och att yngsta dottern har fått jobb. Dottern har både praktiserat på ett jobb och fått ett jobb på Nordisk Film Bio som finns endast i Uppsala i hela Norden. Alltså av alla ställen i Norden så väljer Nordisk Film Bio att sätta Uppsala på kartan genom att ha sin biograf där. I tisdag så var vi och provade biostolarna som går att luta sig bakåt och benstödet som elektroniskt kan fås uppåt. En otroligt fin biograf med fem biosalonger!

I fredags för en vecka sedan närmare bestämt den 30 november så gick jag och min man för att lyssna på Carolas Julkonsert. En lada som såg mer ut som en katedral ute i Steninge Slottsby.

Vilken konsert! Vilket öppnande av julkonserten! En oförglömlig kväll där Carola sjöng så vackert tillsammans med barnen, kören och bandet.

Carola är så otroligt vacker i sin vackra aftonklänning!

Idag har det redan gått en vecka in i december och på söndag är det den andra advent! Tänk vad tiden går fort just nu tycker jag.

Idag som min yngsta dotter jobbar hel dag på sitt nya jobb efter skolans arbete. Jag såg redan i tisdags att dottern gjorde ett väldigt bra jobb. Min yngsta som blivit stor nu.

Önskar Eder alla en fin andra advent!

Jag är en kvinna mitt i livet, som utvecklas och går framåt, tar lärdom på livets väg och ser det goda i allt som för mig framåt! Jag är livsinspiratör med den egna personliga utvecklingen och är konstnär i mitt skapande. Jag vill skriva böcker och jag vill fortsätta att utvecklas i mitt målande och fotograferande, i skapandes kraft! Jag ser att vi människor missar så mycket av det goda för att vi har haft eller har så bråttom och jag vill gärna visa vägen till den goda upptäckten :)

4 Comments


 1. 7 december, 2018

  Hoppas du för bra respons från författaren så att du kan skriva vidare.

  Svara

  1. 7 december, 2018

   Tack för dina ord Anita Birgitta! Ja vi får se hur det blir med detta. Jag tar det lite för vad det är. Jag tycker mycket om det jag skriver och skapar med boken. Det blir ett kärt möte varje gång jag tittar i boken och ser över texterna. Jag vill förbättra och gör det så bra det går utan att forcera. Nu ikväll så fick jag tillbaka en uppgift från kursen jag går. Den gav mig extra värme då det blev goda ord av granskaren. Uppgiften var att skriva poesi vilket jag inte är så van vid, men oj vad jag lärde mig på att läsa någon annans kommentarer och feedback! Önskar dig verkligen en fin helg!

   Svara
 2. carina
  8 december, 2018

  Jag väntar med spänning att få läsa boken <3
  Härligt att du verkligen har kommit igång med detta! Och så mycket ni gör 🙂 Carola i Steninge hade jag velat sett. Skulle vara så skoj att se hur hon fick till "ladan". Där är ju en plats man har varit mycket på.

  Ja visst är det skoj med biografen 🙂 Yngste sonen var ju med att bygga därinne. Ja inte allt men tak och akustik tror jag. Det var en häftig arbetsplats.

  Ha en fin helg och njut av andra advent.
  Kram

  Svara

  1. 9 december, 2018

   Jag rekommenderar verkligen att du ser Carolas Julkonsert i Steninge nästa år!
   Så roligt att höra att du vill läsa min bok ?

   Imorse ringde dom och frågade om dottern kunde hoppa in och jobba. Det var inte planerat men så klart tackade hon ja och åkte iväg imorse.
   Själv så åker vi iväg idag också fast i en helt annan riktning.
   Imorgon får jag fortsätta på min skrivna bok igen och det ger mig sådan glädje ?

   Allt gott, Tina

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.