Personlig, samt att möta andra i vardagen

Ens egna personlighet är väldigt privat, men ändå så läcker den ut i formen av att vara och hur vi beter oss mot  oss själva och andra.

Jag har sett på nära håll hur den introverta och tillbakadragna personen kan tycka att det är jobbigt att prata med andra, jobbigt att prata inför andra, jobbigt att ta plats och  jobbigt att uttrycka sig med andra oavsett om det är personer en känner eller inte.

Det har en oas av känslor och meningar inombords, som de förvaltar väl inom sig och i uttryck när det skriver ner det på pränt ( via datorn eller när det skriver/ ritar på papper). Det skapar så otroligt vackert med en sammansatt text och med bra innehåll.

För dessa personer som är som ovan, som jag nämnt så kan det vara oerhört pressande, stressande och ett stort motstånd till att lämna ifrån sig sin energi i form av ord och energier i att umgås med många människor och prata i grupp.

Det kan vara lite tillbakadragna, står längre bak i klungan, väljer hellre att vara tyst eller prata sist om det måste. Pratar dessa personer, så säger det absoluta nödvändigaste och inget mera.

Det finner mera frid och återhämtning i tystnaden, med djur och natur, samt i sin egna zon av liknande personer.

Den extroverta gillar att stå i rampljuset, prata mycket, stå i centrum, tar plats i flesta områden och gillar att ha ljud och människor omkring sig. Dessa personer har svårare med tystnaden, svårare att vara med sig själv, svårare att hålla tillbaka det som finns inom dom. Att hålla tillbaka inom sig själva är som att stoppa en tornado, eller stoppa ett tåg genom att bromsa deras framfart. Sådant kräver otroligt mycket energi att hålla tillbaka.

Lika jobbigt det är för den introverta personen att ta plats och prata, är som att skjuta en stenblock framför sig hela tiden innan det skall göras något, lyssna på något, som för den extroverta som skall hålla tillbaka sin kraft och energi.

Så möter en person som är introvert, så kan det upplevas som att den personen är blyg eller fåordig, när den möter den extroverta personen.

Lika utmattande kan det upplevas av den introverta när den möter den extroverta, när den extroverta pratar hela tiden och är nästan aldrig tyst.

Nu pratar jag generellt, då alla är individer och allt är personligt hur en är i sitt sätt att vara.

Jag själv är introvert, men jag gillar människor och att umgås för ett tag. Jag blir snabbt slut när det pratas i hög ljudnivå och babblas i mun på varandra. Men jag är inte den klassiske introverta personen, då jag inte har svårigheter med att ta kontakt med människor. Men jag behöver ofta stanna upp, känna och höra tystnaden som ger en skön och behaglig tillvaro.

Utöver detta så är jag också som jag skrev i mitt förra inlägg, högkänslig person vilket gör att ” min radar” är på jämnt och överallt. Jag känner, hör och ser det lilla minsta vilket tröttar ut hjärnan. Jag reagerar direkt på skiftningar med personer i ett rum, ser direkt om något har gjorts om i lokalen.

Som ett exempel så var jag inte på ett kontor, där jag hann precis sätta min första fot i lokalen. Direkt så kände jag kaos, rörigt och att personalen var väldigt missnöjda. Jag sa till den person som arbetade där, exakt vad jag kände och upplevde. Personen ifråga häpnade och blev tyst en stund då allt stämde. Jag gav då förslag på hur en kunde göra för att åtgärda en del av problemen, som togs emot med vänligt sinne.

Så här är det överallt där jag går och det handlar absolut inte om att jag pejlar av medvetet. Gissa om jag önskade att blir mindre högkänslig, men ibland har det sina fördelar.

Så när du möter någon som inte kanske är så pratförd och att du kanske tycker att tystnaden är jobbig, så finns det säkert en mening i varför det är så.

Omge dig med människor som inspirerar dig, umgås med människor du gillar och som du vill utvecklas med ❤️

Du kan strunta i det jag skriver här och bara njuta av att vara du. Tillåt dig att få vara du på dina villkor ?

För ibland så kan det vara utvecklande att umgås för en stund med människor du inte är så van att prata med, för det finns alltid något att lära sig av detta.

Vill du testa dig för att se vart du hamnar i Personlighetstestet

Ta testet med en nypa salt, som en riktlinje eventuellt. Vad blev du i Personlighetstestet? Du behöver inte berätta för mig. Hoppas du gillade detta test.

Här finner du Personlighetstyperna

 

 

Jag är en kvinna mitt i livet, som utvecklas och går framåt, tar lärdom på livets väg och ser det goda i allt som för mig framåt! Jag är livsinspiratör med den egna personliga utvecklingen och är konstnär i mitt skapande. Jag vill skriva böcker och jag vill fortsätta att utvecklas i mitt målande och fotograferande, i skapandes kraft! Jag ser att vi människor missar så mycket av det goda för att vi har haft eller har så bråttom och jag vill gärna visa vägen till den goda upptäckten :)

2 Comments

 1. Carina
  10 oktober, 2018

  Tack för intressant läsning
  När jag var yngre hade jag musik på jämt
  Nu har jag tyst…t.om i bilen

  Kram

  Svara

  1. 11 oktober, 2018

   Tack för ditt svar och din reflektion ?
   Ja visst är det så att det kan ändra sig också hur en är över tid.
   Oftast beror det på att ju mer en lär känns sig själv så kommer ditt innersta vara det viktiga ❤️

   Kram

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.