Oktober månad och tiden far fram :)

Så var vi då inne i oktobermånad 😀 Åh vad jag gillar hösten med alla de färger, mysstunder och dofter från kylan med den natur som nu går i vila. Dofter av ljus och kylan som biter i kinderna stundvis.

Över helgen så var jag iväg till Värmland 😀 Ja Karlstad med omnejd faktiskt.

Det som slog mig när jag var i Värmland är det sköna atmosfären med ett lugnare tempo och trevliga människor! Nu menar jag inte att människor inte kan vara trevliga på andra ställen, men skillnaden är stor när jag jämför mellan Värmland- Uppland/ Stockholm.

Här där jag bor, strax utanför Uppsala som influeras av Stockholm, här är det betydligt mera puls än vad det är i Karlstad med omnejd.

Dessutom såg jag mera fotbollsplaner, inomhushallar för olika aktiviteter, promenadstråk och andra olika sorters aktiviteter.

I lördags skulle vi fika utomhus! Gissa om det var kyligt och kallt! Ja det var faktiskt -2 grader när vi åkte hemifrån och när vi hade kommit en bit på vägen så var det +2 grader. Visst smakar kaffe extra gott när en är ute och fikar än inne, men det kändes lite tufft att sitta på det tunna ishinnan som lagt sig på sittbänken.

När vi började att komma närmare Värmland så ser vi böljande former, där det är dalar och toppar. En välkomnande och härlig syn som jag blir glad av 😀

Det finns så många fina promenadstråk där själen verkligen kan få en rejäl boost av återhämtning och glädje.

Det fanns massa fågelholkar som några/ någon hade gjort och som var special designade var och en. Så glädjande att få se!

Tänk att kommunen ser lite olika på vad som bör satsas på för de människor som bor i den kommunen. Som här i Uppsala kommun så är det mera trögtänkt när det gäller företagande och för sportevenemang. Varför kan en undra?

Tänk om Uppsala hade lika många hallar som Karlstad, ja då hade vi haft betydligt mera ruljans såväl på företag, ekonomi som aktiviteter.

Ju mer jag är i Värmland desto mer vill jag stanna kvar där och det är möjligt att en dag så flyttar jag kanske dit 😀 Med tiden så visar det sig säkert hur det blir med detta 🙂

Som sagt så trivdes jag i naturen och de människor jag mötte där. Trevligt och lugnt vilket passar mig utmärkt!

Här är Klara älven som rinner igenom Karlstad ner mot Vänern.

Det har varit en härlig helg <3

Trevlig tisdag på Er!

Jag är en kvinna mitt i livet, som utvecklas och går framåt, tar lärdom på livets väg och ser det goda i allt som för mig framåt! Jag är livsinspiratör med den egna personliga utvecklingen och är konstnär i mitt skapande. Jag vill skriva böcker och jag vill fortsätta att utvecklas i mitt målande och fotograferande, i skapandes kraft! Jag ser att vi människor missar så mycket av det goda för att vi har haft eller har så bråttom och jag vill gärna visa vägen till den goda upptäckten :)

2 Comments

 1. Carina
  2 oktober, 2018

  Åh vilken lugn skön helg <3
  Fina bilder!
  Jag har bara varit på bröllop i närheten av Karlstad men kommer ihåg att där var det väldigt vackert.
  Ha en fortsatt fin vecka

  Svara

  1. 3 oktober, 2018

   Tack för dina ord Carina 🙂
   Ja då förstår du hur fint och behagligt det är i Karlstad när du också har varit där.
   Önskar dig också en fin fortsatt vecka!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.